Paaltops Gelselaar

Deze paaltops zijn geplaatst voor vleermuizen. Vleermuizen zijn heel nuttige beesten, deze dieren eten duizenden insecten per nacht en zo helpen ze insectenplagen tegen te gaan. Het zijn echte nachtdieren die vanaf de schemering actief worden. De vliegperiode van deze zoogdieren ligt tussen april en november. De rest van het jaar vertrekken ze vaak naar hun winterverblijven waar ze hun winterslaap houden.

Deze geplaatste paaltops zijn zogenoemde zomerverblijven die gebruikt kunnen worden als paar-, zomer- of kraamverblijf. De invliegopening bevindt zich aan de onderzijde. De vleermuizen kruipen via de lamellen in de kast. In de kast zitten meerdere compartimenten en de dieren kunnen zich gemakkelijk door de hele kast verplaatsen. Zo kunnen ze altijd een plekje zoeken waar de temperatuur het meest aangenaam is.

Omdat er met het kappen van beuken langs de weg verblijfplaatsen zijn verdwenen is er met het plaatsen van deze paaltops vervangende verblijfsruimte gecreëerd. Voor het kappen van de in slechte staat verkerende beuken is er onderzoek verricht om te kijken of er verblijfplaatsen aanwezig waren. Hierbij is onder andere een kraamverblijf ontdekt waarin 52 rosse vleermuizen, vrouwtjes en jongen zijn geteld. Deze boom bewonende vleermuissoort maakt gebruik van ingerotte holten en scheuren in bomen. Met het plaatsen van 9 paaltops aan de weg is er voorlopig genoeg plek voor de vleermuizen.

Meer Jivo Projecten

Vleermuisverblijf

Vleermuisverblijf Tiel

In Tiel hebben we een vleermuisverblijf gerealiseerd op een industrieterrein langs het Amsterdam-Rijnkanaal.

Mitigatie & Compensatie Voorzieningen

Vleermuisvoorzieningen Deventer

In Deventer hebben we verschillende verblijfplaatsen voor vleermuizen geplaatst. Aan het dak van deze flat hebben we op de constructie vleermuiskasten geplaatst. In de wijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven door middel van onze nieuwsbrief?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op