Oude gemeentehuis Wijchen

De gemeente Wijchen wil het oude gemeentekantoor slopen. Dit heeft als doel een kwaliteitsimpuls te geven aan het centrum van Wijchen. Door de sloop ontstaat er ruimte voor nieuwe woningen, er komen ongeveer 90 appartementen. Het gaat om ongeveer 35 koopappartementen, 30 huurappartementen in de vrije sector en 25 sociale huurappartementen. Verder komt er een hotel met ongeveer 20 kamers. Ook komt er 1.200 m2 commerciële ruimte voor zakelijke dienstverlening.

Om dit alles te realiseren is het oude gemeentehuis onderzocht op de aanwezigheid van beschermde soorten. Hierbij zijn vleermuizen in het gebouw vastgesteld. Jivo heeft tijdelijke vleermuiskasten in de directe omgeving opgehangen. In oktober zijn door ons de werende maatregelen aangebracht. Het complexe gebouw met veel verschillende hoogten in dakvlakken, verstopte hoeken en lastig te bereiken gaten is zorgvuldig onderhanden genomen. Middels een hoogwerker en vanaf de daken met valbeveiliging is het gehele complex gedicht voor vleermuizen. Met de aangebrachte exclusion flaps kunnen de vleermuizen het pand verlaten, maar niet meer terug het pand in. Dit complex zal klaar zijn voor de sloop en daardoor ruimte bieden voor de kwaliteitsimpuls voor het centrum van Wijchen.

Meer Jivo Projecten

Ecologische Projectondersteuning

Oude gemeentehuis Wijchen

De gemeente Wijchen wil het oude gemeentekantoor slopen. Dit heeft als doel een kwaliteitsimpuls te geven aan het centrum van Wijchen. Door de sloop ontstaat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven door middel van onze nieuwsbrief?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op